čtvrtek 30. října 2014

Tonari no kaibutsu-kun

To, na čem Shizuku Mizutani nejvíce záleží, jsou její známky. Kluk, vedle kterého měla ve škole sedět se první den nedostavil a právě Shizuku byla vybrána, aby mu donesla poznámky. Po poznání Yoshidy Harua je velmi zmatená. Vždy byla chladnokrevná a aby si kvůli nějakému klukovi nechala rozházet svůj plán zaměřený na školu? Nesmysl. Stejně se ale stanou kamarády a Shizuku je ta, která Haruovi pomáhá se sžitím ve školním prostředí. Jenže co je důležitější - známky nebo Haru?

Tonari no kaibutsu-kun je romantické anime a proto mnoho akce nečekejte, přesto ale dokáže překvapit.


Shizuku věnuje celý svůj život studiu, které bere neuvěřitelně vážně. Všichni spolužáci si o ní myslí, že je necitlivá a ona taková opravdu je. Netouží po přátelích ani popularitě, jediné, na co se upíná, je budoucnost. Zdá se, že takový člověk ve skutečnosti neexistuje a anime tím utrpí na reálnosti, ale není to pravda. Dalo by se od ní čekat, že to bude postava které nám bude líto, se kterou budeme soucítit, no, popravdě je to jedna z psychicky nejsilnějších dívčích postav, které se kdy v romantickém anime objevily.

Největší šťávu ale dodává Haru, který způsobuje většinu vtipných scén a svým neobvyklým stylem jak chování tak smýšlení vnáší příjemné rozveselení do jinak strohého děje. Jeho tajemná rodinná minulost je zajímavým spestřením, které jsem rozhodně neočekávala.





   



Jestli má ale Tonari no kaibutsu-kun svižný a příjemný příběh, kamení na něj sype otřesný konec. Tak nedodělaný, otevřený a obyčejný poslední díl se snad u žádného jiného anime nemůže vyskytovat. Jak všech jedenáct dílů naladí příjemnou vlnu, je udupána nerozhodností, která příští z dvanáctého.
 


Dohromady je Tonari no kaibutsu-kun průměrné romantické anime, které nevyniká akcí ani vzrušujícími chvílemi, ale stejně má v sobě něco víc než obvyklé seriály jeho žánru. Kdyby byl poslední díl udělaný jinak, hodnotila bych ho lépe, než jako ho "známkuji" nyní. Nicméně jako oddychovka na odreagování je jeden z nejlepších možností.

7/10

Podle mangy Tonari no kaibutsu-kun
Počet dílů: 13Délka dílu: 24 min

Žádné komentáře:

Okomentovat